Lysistrata bracht een Boodschap van Vrede

Ruim vierentwintig eeuwen geleden ontsproten uit het brein en de stylus van de Griekse blijspeldichter Aristophanes trok Lysistrata de wijde wereld en de geschiedenis in om te strijden voor de vrede. Haar bondgenoten zijn uitsluitend vrouwen en haar wapen is: seksstaking! Niet altijd heeft deze methode in het verleden het gewenste resultaat opgeleverd, maar wel hebben vrouwenverenigingen in verscheidene landen voldoende druk kunnen uitoefenen om vrede te bewerkstelligen.
In deze woelige tijd werd Lysistrata in Oud-Turnhout heel hartelijk en met open armen ontvangen. Ze bracht haar boodschap met verve en we hopen maar dat de toeschouwers haar methodes nooit nodig zullen hebben om de vrede te bewaren. En hetzelfde hopen we samen met Lysistrata voor alle regeringsleiders en machtigen der aarde.
Wij danken graag ons enthousiast publiek voor de aangename reacties en de staande ovatie. Het was ons een waar genoegen, en we hopen u allen terug te zien bij een van onze volgende voorstellingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *